maandag 15 oktober 2018

KLEINE UPDATE - EN HOE VERDER

Het is nog steeds niet helemaal zeker dat Oostenrijk uit het pact zal stappen. Maar de druk neemt wel enorm toe. Het kan zelfs een probleem voor de coalitie worden. Nog even afwachten, en vertrouwen hebben in onze Oostenrijkse medestrijders die niet toestaan dat het pact er op een of andere manier  toch doorgedrukt wordt.

Goed nieuws ook uit Polen. Er is daar een heftige discussie over het pact uitgebroken, en de kans dat de Poolse regering niet zal tekenen neemt toe. Het gaat dus ook daar de goede kant op.

In Nederland blijft het intussen muisstil. De brieven die zijn gestuurd aan de Nederlandse vertegenwoordiger bij de VN zijn tot vandaag onbeantwoord gebleven. Er is nog tijd, dus we wachten af. Maar we hebben wel besloten om wat druk op verschillende partijen te zetten. We gaan de VVD, de PVV en het Forum voor Democratie deze week aanschrijven, en hen vragen hoe ze tegen het pact aankijken. We zullen ook informeren of ze nog van plan zijn iets tegen het pact te ondernemen, en gelijktijdig vragen of er plannen zijn om de bevolking te informeren.

Het kan immers niet zo zijn dat zo'n document, dat zoveel gevolgen zal hebben, achter de rug van de bevolking om eenvoudig wordt ondertekend door een diplomaat die niemand heeft gekozen. Natuurlijk zullen we de reacties van de partijen op de site delen. We hebben voor deze 3 partijen gekozen, omdat zij waarschijnlijk het meest sceptisch tegen over het pact zullen staan. 

GLOBAL PACT FOR MIGRATION - NIET IN MIJN NAAM