woensdag 5 december 2018

DE NEDERLANDSE POLDER EN HET PACT


Zoals verwacht gaat Nederland het Global Pact for Migration volgende week gewoon tekenen. Er zal wel een verklaring worden voorgelezen waar in wordt benadrukt dat het pact niet bindend mag zijn. Weer een typisch Nederlands polder compromis dus. Wel hulde aan het Forum voor Democratie dat de druk op Rutte & Co tot een behoorlijk niveau heeft gebracht. Veel meer konden we ook niet verwachten.

Maar in Belgiƫ kan het pact zelfs tot een kabinetscrisis leiden. Dat hebben we ook nog niet eerder gezien. Ook daar wordt aan een compromis gewerkt, maar het is nog lang niet zeker dat dit gaat lukken. De geruisloze ondertekening van het pact, waar de elite op hoopte, is een jammerlijke mislukking geworden. Iedereen weet nu wat er op het spel staat.

Gelijktijdig begint in Oostenrijk een nieuwe campagne tegen het tweede pact; het Vluchtelingen Pact. We wensen onze vrienden daar veel succes.

Volgende week zullen we met een volledige analyse van de campagne tegen het pact komen. Maar een ding staat nu al vast; de strijd begint pas.

GLOBAL PACT FOR MIGRATION – NIET IN MIJN NAAM