woensdag 19 december 2018

HET PACT BLIJFT VOOR ONRUST ZORGEN


Ondanks het feit dat het grote ondertekeningsfeest in Marokko voorbij is, blijft het migratie pact onrust veroorzaken op verschillende plekken. Afgelopen weekend gingen in Brussel meer dan 5000 mensen de straat op om tegen het pact te protesteren. Er waren wat schermutselingen met de politie, maar dat was te verwachten, omdat de elite zich steeds meer aan het opwinden is over de oppositie tegen het pact. De politie heeft dus ook orders om eerder in te grijpen. Maar dat deed niets af aan het succes van de demonstratie.

En gisteren ging het succes nog even verder; de Belgische regering viel als gevolg van het pact. De regering had geen meerderheid meer na de terugtrekking van de Vlaamse N-VA. Hoe het verder gaat is nog niet duidelijk, maar het pact heeft in heel Europa voor meer onrust gezorgd dan de elite ooit had kunnen vermoeden.

Ook de Franse Gele Hesjes keren zich steeds vaker tegen het pact. Op veel demonstraties zijn spandoeken te zien met teksten die tegen het pact zijn gericht. Komend weekend willen de Gele Hesjes weer de straat op in heel Frankrijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Macron voor zijn politieke leven vreest.

GLOBAL PACT FOR MIGRATION – NIET IN MIJN NAAM